Ga naar homepage
#caption
Vrouwenvertegenwoordiger Willemien Koning in NY bij de CSW
#caption
Lidorganisaties > Steun lobby van VOV voor vrouwelijke burgemeester in Tilburg

De NVR lidorganisatie VOV (Vrouwen Ontmoeten Vrouwen) heeft uw hulp en ondersteuning nodig. Want er moeten immers nog steeds meer vrouwen in het Openbaar Bestuur!
Zeven jaar geleden bij de sollicitatieprocedure na het vertrek van Ruud Vreeman als burgemeester van Tilburg heeft VOV een lobby opgestart voor de benoeming van een vrouw als burgemeester in een grote stad in Brabant. Daarmee is het onderwerp wel geagendeerd maar zonder noemenswaardige resultaten. In Tilburg solliciteerde destijds geen enkele vrouw!  

Natuurlijk is het mooi dat Oss en Helmond vrouwelijke burgemeesters hebben, maar nu moet een grote stad ook volgen en wil VOV stimuleren dat Topvrouwen solliciteren voor de vacante positie in Tilburg. Politieke partijen kunnen en moeten dit proactief gaan ondersteunen/stimuleren. Andere Topvrouwen kunnen als ambassadeur en rolmodel hier aandacht voor vragen.

In de VOV brief aan Fractievoorzitters van de politieke partijen in de Gemeenteraad van Tilburg en een open brief aan de pers kunt u een en ander  lezen alsook in de publicatie in het Brabants Dagblad http://www.bd.nl/tilburg/tilburg-verdient-een-vrouw-als-burgemeester~a742a43f/

De profielschets en advertentie verschijnen begin juli. Graag wil VOV in het voortraject al samen met andere politieke vrouwen en vrouwen in het openbaar bestuur op zoek gaan naar Topvrouwen die willen solliciteren. Kunt u binnen uw netwerk helpen ?

Tilburg is een ondernemende, innovatieve, creatieve maar vooral ook sociale stad met vele maatschappelijke burgerinitiatieven.

VOV hoort graag van u en staat open voor ideeën hoe dit verder uit te dragen! Dus graag dit bericht delen binnen uw netwerk!

Meer informatie: www.vrouwenontmoetenvrouwen.nl
 


 |  Printversie |  Sitemap |  Vorige pagina
Geplaatst: 11 juni 2017 | Laatste bewerking: 19 juli 2017
Trefwoord:
Platform van en voor vrouwenorganisaties
Bereik circa 1 miljoen vrouwen. Voor gelijke rechten m/v en volwaardige participatie
Over de NVR
NVR in jaartallen
Bestuur
Adviescommissie
Deskundigenpool
Bureau
Samenwerking
Publikaties
Contributie
Contact
Platform van en voor vrouwenorganisaties
Bereik circa 1 miljoen vrouwen. Voor gelijke rechten m/v en volwaardige participatie
Over de NVR
NVR in jaartallen
Bestuur
Adviescommissie
Deskundigenpool
Bureau
Samenwerking
Publikaties
Contributie
Contact