Ga naar homepage
#caption
#caption
Projecten > Verkiezingsprogromma's doorgespit op het gebied van gelijkheid en gender

Women Inc., Atria en Opzij hebben de verkiezingsprogramma's doorgelicht op onderwerpen die voor vrouwen en gelijkheid van belang zijn. Lees hieronder het resultaat.

 

Women Inc.
Wat vinden politieke partijen wel (en niet) belangrijk op het gebied van gelijke kansen voor vrouwen en mannen? Women Inc. hebben het voor jou op een rij gezet! Je ziet welke partijen uitgebreid, minimaal of helemaal geen aandacht hebben voor gendergelijkheid. Klik op één van de thema’s hieronder om te zien wat de partijen rond dit thema van plan zijn. Of klik op één van de partijen om te zien welke thema’s zij willen aanpakken.

 

Stem op 15 maart voor #gendergelijkheid! 

 

Zie de website voor meer infomatie

 

Atria
Atria presenteert een genderscan van de definitieve verkiezingsprogramma’s van een aantal partijen. Zie de website voord de genderscan van verkiezingsprogramma's

 

De volgende emancipatie-gerelateerde onderwerpen zijn onderzocht: loonkloof, kinderopvang, mantelzorg, zwangerschapsdiscriminatie, partnerverlof, geweld tegen vrouwen en meisjes, stereotypering, vertegenwoordiging en sekseregistratie.

 

Per onderwerp zijn de verkiezingsprogramma's van de partijen onder de loop genomen en is er gekeken wat hun visie is over het onderwerp.

 

Klik hier voor de hele genderscan

 

Opzij
Nederland kan veel meer doen om vrouwenrechten te beschermen, constateerde het VN-Vrouwen-rechtencomité eind vorig jaar. Hebben de politieke partijen geluisterd naar de aanbevelingen van dat comité? Opzij legt de verkiezingsprogramma’s langs de feministische meetlat. De Partijen langs de feministische meetlat.

 

Opzij heeft alle verkiezingsprogramma’s doorgenomen op de aanbevelingen van het VN-Vrouwenrechten-comité. Daarnaast  hebben ze gezocht op de woorden ‘vrouw’, ‘meisje’, ‘emancipatie’, ‘vrouwenrechten’ en ‘mensenrechten’ en daarna de hoofdstukken onderwijs en economie/arbeidsmarkt nog eens doorgenomen. Overigens hebben we niet alle 28 partijen meegenomen. We hebben gekozen voor de partijen die nu met minimaal twee zetels in de Kamer zitten en voor de twee nieuwe partijen met een vrouwelijke lijsttrekker. 

 

Lees hier het hele artikel

 

Tiye international
Tiye heeft de verkiezingsprogramma's doorgelicht op mensenrechten, slavernijverleden, bestrijding van discriminatie en racisme, vluchtelingen en integratie en werk en koopkracht.

 

Zie hier de vergelijking|  Printversie |  Sitemap |  Vorige pagina
Geplaatst: 7 maart 2017 | Laatste bewerking: 7 maart 2017
Trefwoord:
Platform van en voor vrouwenorganisaties
Bereik circa 1 miljoen vrouwen. Voor gelijke rechten m/v en volwaardige participatie
NVR in jaartallen
Bestuur
Adviescommissie
Deskundigenpool
Bureau
Samenwerking
Publikaties
Contributie
Contact
    ZijAc 
    EZVN 
 PPW 
Platform van en voor vrouwenorganisaties
Bereik circa 1 miljoen vrouwen. Voor gelijke rechten m/v en volwaardige participatie
NVR in jaartallen
Bestuur
Adviescommissie
Deskundigenpool
Bureau
Samenwerking
Publikaties
Contributie
Contact
 ZijAc 
 PPW 
     
 EZVN