Ga naar homepage
#caption
#caption
Maatschappelijke participatie > Werk aan je droom > Werk aan je droom - Workshops 1

 Eerste workshopronde, 11.15 – 12.00 uur 

Een lezing over het starten van een eigen bedrijf. Aan de orde komen o.a. onderwerpen zoals; wat betekent het om ondernemer te worden? Over welke eigenschappen moet ik beschikken? Is het nodig om een ondernemersplan te maken en hoe doe ik dat? Hoe zit het met de belasting? Welke verzekeringen zijn verplicht en welke moet ik eventueel zelf regelen? Hoe zit het met starten vanuit een uitkeringssituatie?

www.kamervankoophandel.nl

ZO START U EEN EIGEN BEDRIJF
door Gé Gijsen

Nieuw leiderschap is zich aan het ontwikkelen in de wereld. En binnen Nieuw Leiderschap zal Vrouwelijk Leiderschap een groter aandeel gaan innemen.
De vraag is : Wat Vrouwelijk Leiderschap dan precies is en hoe zich dat ontwikkelt ?
In gesprek met deelnemers van dit congres voor vrouwelijke ondernemers zoeken we samen naar antwoorden op de volgende vijf vragen:
· Wat maakt dat vrouwelijke leiders succesvol zijn, waar zit dat in?
· Wat willen deze vrouwen, wat is hun ambitie, hun missie voor de toekomst voor zich zelf en voor hun omgeving en hun organisaties?
· Waar lopen ze tegen aan en hoe gaan ze daar mee om?
· Wat willen ze bijdragen aan een betere wereld en hoe willen ze dat doen?
· Hoe wordt de wereld daar beter van?

www.totara.nl

VROUWELIJK LEIDERSCHAP
door Claudia Zwart
Claudia Zwart

Met de snel groeiende technologie is tegenwoordig de trend om je als organisatie vooral via Social Media zichtbaar te maken voor je doelgroep. Wat kun je allemaal met Social Media, zoals Twitter, Facebook en LinkedIn, waarvoor zijn ze bedoeld en hoe kun je ze precies inzetten. Je netwerk uitbreiden met Social Media is natuurlijk mogelijk, maar vooral ook informatie verzenden en ontvangen. Welke informatie? Dat hangt vooral af van je eigen identiteit en imago als organisatie. In de workshop definiëren we samen de vijf stappen voor een BCS: Wat is het doel – Wat is mijn doelgroep en haar kenmerken – Wat is de boodschap – Hoe breng ik deze over - welk resultaat wil ik daarmee behalen.
Wil je meer te weten komen over BCS met Social Media en hoe je dit kunt inzetten in je organisatie, kom dan naar de workshop van Business and Professional Women.

www.bpwnl.org l www.twitter.com/bpwnl l www.facebook.com/bpwnl l www.linkedin.com/in/bpwnl

ZAKELIJK COMMUNICEREN MET SOCIAL MEDIA
door Esra Visser
Esra Visser
Jump brengt mensen in beweging in de richting van hun doel. Ineke Hurkmans heeft via uiteenlopende studies het onderwerp verandering onderzocht. Ook in haar loopbaan heeft zij veel verandering meegemaakt. Zij werkte als trainer met randgroepjongeren, werd vervolgens directeur van een welzijnsorganisatie en besloot in 2001 zelfstandig ondernemer te worden. Als consultant begeleidde ze vervolgens vele verandertrajecten in organisaties, met als belangrijkste drijfveer cultuurverandering en zelforganisatie.
In 2010 startte zij Jump. Dit is inmiddels een wereldwijde beweging waarin deelnemers in kleine groepen hun volgende groeistap definiëren. Ruim 15.000 deelnemers hebben inmiddels een Jump gemaakt. Zowel in laagdrempelige groepen ‘aan de keukentafel’ als in organisaties waar via het Jump Programma een heel ander gesprek op gang komt. Jump brengt mensen in beweging in de richting van hun doel. Laagdrempelig, zelforganiserend en zelfbekrachtigend.

www.jumpmovement.com 
JUMP
door Ineke Hurkmans
Ineke Hurkmans

In deze workshop wil ik je uitnodigen om vanuit je ondernemerschap mee te kijken en te ervaren dat er geen groot verschil hoeft te zijn tussen droom en werkelijkheid. Door je te richten op wat je wilt, bewustzijn te ontwikkelen en door je paradigma’s aan te pakken ben je bezig om je droom werkelijkheid te maken.
In deze workshop ga je onderzoekend aan de slag, wat je inspiratie en bagage geeft.
Als afsluiting besteden wij aandacht aan: 'goed en geïnspireerd  ondernemerschap' wordt gevoed door samenwerking en verbinding met ondernemers. 
Margot Tolsma is oprichter van de WerkBeweging en begeleidt bedrijven, non-profit- en overheidsheidsorganisaties bij (cultuur)veranderprocessen en bij het ontwikkelen van bezielend ondernemerschap.

www.werkbeweging.nl l www.cooperatievanvrouwelijkeondernemers.nl 

INSPIRATIE & COÖPERATIE
door Margot Tolsma
Margot Tolsma
Kennismaken met mindfulness
• Wat is mindfulness? Uitleg over mindfulness en hoe het ontstaan is.
• Wetenschappelijke resultaten van mindfulness. Overzicht van resultaten van mindfulness met het oog op de doelgroep.
• Korte oefening. Ademhalingsoefening met korte bodyscan
• Bewuste keuzes maken. Een goede werk/prive balans vraagt om grenzen stellen en dat lukt alleen als je in contact bent met jezelf. Mindfulness helpt daarbij.
• Communicatie. Door bewust te luisteren naar/aandacht te hebben voor jezelf en je gesprekspartner kun je beter afstemmen en aansluiten bij het doel dat je voor ogen hebt.
• Korte oefening. Oefening met bewust eten.
Eventueel als de tijd en ruimte het toelaat ook een oefening met lopen in verschillende tempo's en het effect dat dit op je lichaam en emoties heeft.

www.janssensverheugen.nl
MINDFULNESS
door Ira Janssens-Verheugen
 
Ira Janssens-Verheugen

Of je nu op het punt staat je droom te verwezenlijken en eindelijk voor jezelf te beginnen, of dat je de stap al hebt gezet en aan het hoofd staat van je eigen bedrijf: je zult in beweging moeten blijven om succesvol te zijn. In deze workshop wordt het (beginnende) ondernemerschap belicht vanuit een corporate finance perspectief: Wat zijn de absolute do’s, maar, zeker zo belangrijk, wat moet je vooral niet doen als beginnend ondernemer? Hoe zorg je ervoor dat jouw unieke businessplan naast de (emotionele) waarde die je er zelf aan hecht als even waardevol wordt gezien door anderen?
En wat als je je droom al hebt verwezenlijkt en je eigen bedrijf een feit is? Wanneer zet je een volgende stap en, met name, welke opties heb je? Achterover leunen lijkt na al dat harde werken misschien aantrekkelijk, maar als ondernemer is het zaak je constant te beraden op je mogelijkheden, zodat je altijd voorbereid bent als zich een nieuwe kans aandient.

www.wvdb.nl

DROMEN, DURVEN, DOEN; ONDERNEMEN IS BEWEGEN
door Nicole Steins
Nicole Steins

 
Terug naar beginpagina 'Werk aan je droom' >>

 

 |  Printversie |  Sitemap |  Vorige pagina
Geplaatst: 6 mei 2013 | Laatste bewerking: 10 juni 2013
Donaties
NVR
Lidorganisaties
Eerste vrouwen

Activiteiten
Projecten
Standpunten
Onderwerpen
Internationaal
Onze vrouw in NY

Trefwoord:
Platform van en voor vrouwenorganisaties
Bereik circa 1 miljoen vrouwen. Voor gelijke rechten m/v en volwaardige participatie
Over de NVR
NVR in jaartallen
Bestuur
Adviescommissie
Deskundigenpool
Bureau
Samenwerking
Publikaties
Contributie
Contact
Platform van en voor vrouwenorganisaties
Bereik circa 1 miljoen vrouwen. Voor gelijke rechten m/v en volwaardige participatie
Over de NVR
NVR in jaartallen
Bestuur
Adviescommissie
Deskundigenpool
Bureau
Samenwerking
Publikaties
Contributie
Contact