Ga naar homepage
#caption
#caption
Gemeenteraadsverkiezingen 21 maart 2018
Pers > Werving Vrouwenvertegenwoordiger 2013 gestart

9 augustus 2012 – ‘Word jij in 2013 onze vrouw in New York?’ Met die oproep is de werving gestart van de Vrouwenvertegenwoordiger die volgend jaar meegaat in de regeringsdelegatie naar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. Namens de Nederlandse vrouwen zal zij daar de afgevaardigden van de 192 lidstaten van de Verenigde Naties toespreken over een thema op het gebied van (rechts)ongelijkheid tussen mannen en vrouwen.

De Nederlandse Vrouwen Raad verzorgt sinds de oprichting van de Verenigde Naties de werving, selectie en begeleiding van de vrouwenvertegenwoordiger. Sollicitaties kunnen tot uiterlijk 20 september 2012 worden ingediend.

Brede betrokkenheid
Vrouwen die voor de functie van Vrouwenvertegenwoordiger in aanmerking willen komen, moeten beschikken over politiek inzicht, kennis en ervaring op het gebied van gender, en liefst ook over internationale ervaring. Zij moeten bereid en in staat zijn zo breed mogelijk Nederlandse vrouwen direct te betrekken bij de voorbereiding van het statement voor de Algemene Vergadering en de keuze van het thema. Dit gebeurt onder meer door te spreken op allerlei bijeenkomsten verspreid over het land, en door publicaties op het weblog van de vrouwenvertegenwoordiger:
www.nederlandsevrouwenraad.nl/vrouwenvertegenwoordiger. De volledige vacaturetekst staat op de website van de Nederlandse Vrouwen Raad te vinden: www.nederlandsevrouwenraad.nl

Commission on the Status of Women
De Vrouwenvertegenwoordiger bezoekt als onderdeel van haar voorbereiding in februari/maart 2013 de vergadering van de Commission on the Status of Women van de Verenigde Naties. Centraal thema van deze vergadering is ‘Elimination and prevention of all forms of violence against women and girls’. Het thema voor het statement van de Vrouwenvertegenwoordiger 2013 kan daarbij aansluiten.

Huidige Vrouwenvertegenwoordiger

Dit jaar is Anke Vervoord de Vrouwenvertegenwoordiger. Zij spreekt in oktober 2012 de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toe over de rol en positie van (plattelands)vrouwen in de uitbanning van honger en armoede, en doet aanbevelingen voor de versterking daarvan. Haar activiteiten zijn ook te volgen via de website: www.dekrachtvan7.nl.|  Printversie |  Sitemap |  Vorige pagina
Geplaatst: 9 augustus 2012 | Laatste bewerking: 9 augustus 2012
Donaties
NVR
Lidorganisaties
Eerste vrouwen

Activiteiten
Projecten
Standpunten
Onderwerpen
Internationaal
Onze vrouw in NY

Trefwoord:
Platform van en voor vrouwenorganisaties
Bereik circa 1 miljoen vrouwen. Voor gelijke rechten m/v en volwaardige participatie
Over de NVR
NVR in jaartallen
Bestuur
Adviescommissie
Deskundigenpool
Bureau
Samenwerking
Publikaties
Contributie
Contact
Platform van en voor vrouwenorganisaties
Bereik circa 1 miljoen vrouwen. Voor gelijke rechten m/v en volwaardige participatie
Over de NVR
NVR in jaartallen
Bestuur
Adviescommissie
Deskundigenpool
Bureau
Samenwerking
Publikaties
Contributie
Contact